بدرقه استاد در روزهای تلخ
آیین خاکسپاری هوشنگ ظریف از استادان پیشکسوت و تاثیرگذار موسیقی ایرانی دیروز با حضور تعدادی از هنرمندان و علاقهمندان در قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) برگزار شد.
به گزارش اخبار موسیقی واوموزیک ، این مراسم به دلیل شیوع بیماری کرونا و درخواست خانواده زندهیاد ظریف از مردم برای در خانه ماندن بسیار محدود برگزار شد و تنها تعدادی از نزدیکان، هنرمندان، علاقمندان و مسوولان در مراسم حاضر شدند. حسین علیزاده در مراسم خاکسپاری پیکر هوشنگ ظریف با اشاره به این مطلب که باید در مراسمی درخور و شایسته درباره این استاد صحبت کرد، گفت: تمام عمری که هوشنگ ظریف در موسیقی ایران گذراند، قبل از اینکه خود موسیقی مطرح باشد، الگوی بسیار عزیزی برای ما بچههای هنرستان بود.
وی افزود: شیفتگی ما به موسیقی به خاطر شخصیت ظریف بود که باعث شد ما به موسیقی علاقهمند شویم و شاگردانی که او تربیت کرد که همه جزو برجستگان هنر ایران هستند، به خاطر شیفتگی به آن شخصیت نجیب و هنری او بود. عشق را از آن زمان با ظریف تجربه کردم.
علیزاده تصریح کرد: ما هیچ وقت برای ظریف عزاداری نخواهیم کرد. چون هروقت که نام او را به زبان میآوریم، روحمان جلا پیدا میکند و شاد میشویم. یادشان بخیر. در این مراسم برخی از شاگردان و همکاران هوشنگ ظریف از جمله محمد دلنوازی، کیوان ساکت و مینا افتاده در سخنانی کوتاه به پروین صالح همسر این هنرمند و دیگر اعضای خانواده وی تسلیت گفتند. این در حالی است که حمیدرضا نوربخش مدیرعامل خانه موسیقی ایران، محمد الهیاری مدیرکل دفتر موسیقی و علی ثابتنیا مدیر انجمن موسیقی نیز در این مراسم حضور داشتند.
ضمن اینکه در ادامه برنامه پیامهای داود گنجهای قائم مقام و عضو شورای عالی خانه موسیقی و عبدالوهاب شهیدی خواننده پیشکسوت نیز در این مراسم قرائت شد و علیرضا فریدونپور (خواننده) نیز چند بیتی در سوگ ظریف آواز خواند. پس از مراسم خاکسپاری اعلام شد که سال آینده و پس از گذر از شرایط شیوع بیماری کرونا مراسم درخور و شایستهای برای زندهیاد هوشنگ ظریف برگزار میشود.
علی رهبری موسیقیدان و رهبر ارکستر که چندین سال با هوشنگ ظریف دوست و همکار بوده است دیروز در گفتوگو با «ایسنا» درباره او گفت: «هر چند وقت یک بار یکی از اساتید موسیقی ما از دنیا میرود و تازه متوجه میشویم به این افراد در زمان حیاتشان توجه نشده است. هوشنگ ظریف نیز جزو همان هوشنگ استوارها و دهلویها بود که در این مملکت به آنها رسیدگی نشد.»
وی افزود: خبر فوت آقای ظریف خیلی مرا ناراحت کرد؛ زیرا ایشان از اولین موسیقیدانهایی بود که در دوران نوجوانی با او آشنا شدم. من هم در هنرستان عالی موسیقی ملی با آقای ظریف همکاری داشتم و بههم نزدیک بودیم.او گفت: زمانی که رئیس هنرستان عالی موسیقی ملی شدم، دو تن از افرادی که خیلی از آمدن من استقبال کردند، گذشته از آقای دهلوی و مصطفی پورتراب که مرا برای این کار انتخاب کردند، آقای پایور و آقای ظریف بودند و از همان ابتدا صمیمیتی ایجاد شد.