مجید انتظامی ،اخبار موسیقی ، اخبار موسیقی ایران ، واوموزیک ،vavmusic

جنگ روانی علیه کرونا با« موسیقی بی کلام»

25 اسفند 1398 1:47 ب.ظ ایران

مجید انتظامی از آهنگ سازان برجسته کشور و سازنده موسیقی فیلم های سینمایی« از کرخه تا راین» و« بوی پیراهن یوسف» است. برخی بدون آن که موسیقی او را بشنوند آثار او را که در آسانسورها پخش می شود، شنیده اند.

به گزارش اخبار موسیقی واوموزیک ، برخی نیز تکه هایی از آثار او را از برنامه های تلویزیونی شنیده اند، بی آن که بدانند این موسیقی از آثار اوست. شاید جالب باشد بدانید که موسیقی ماندگار تیتراژ ابتدایی کارتون« بچه های کوه آلپ» نیز بخشی از موسیقی متن پویانمایی« زال و سیمرغ» مجید انتظامی است که در سال ۵۶ ساخته و جایگزین تیتراژ خواننده ژاپنی این کارتون شده است. گفت و گوی کوتاهی با این آهنگساز برجسته کشور در این روزهای خاص داشتیم که در ادامه آنرا می خوانید.

مردم مراقب انسانیت باشند

ویروس کرونا این روزها همه را به خود مشغول کرده است. مجید انتظامی هم از این هیاهوها دور نیست. گلایه هایی دارد و درباره نقش هنر در موقعیت فعلی می گوید:« زمانی هنر نقش اصلی خودش را بازی می کند که مردم آرامش داشته باشند، جسم شان سلامت باشد و نگرانی نداشته باشند، آن وقت تازه هنر میتواند خودش را نشان دهد.» او دوست دارد مردم بیشتر از این در خانه ماندن را جدی بگیرند و اضافه می کند:« مردم فقط میتوانند در خانه بمانند و تلویزیون تماشا کنند. من هنوز ماسک و دستکش پیدا نکردم. انگار هنوز کشف نشده است! متأسفانه امروز خودمان داریم به خودمان خیانت می کنیم. چطور ممکن است یک جنس در سه مغازه کنار هم، قيمت متفاوت داشته باشد؟ من نمی گویم سیاستمداران کارشان خیلی خوب بوده ولی ما عادت کردیم همه چیز را تقصیر این و آن بیندازیم. فوری سیاسی اش می کنیم. وقتی خودمان هم بد شدیم، ربطی به دیگری ندارد. الان وقت آن است که به داد هم برسیم اما انگار انسانیت مان فروکش کرده است و ما بد شدیم. اکنون من فقط برای کارهای ضروری، مثل خرید نان، هفته ای یک بار بیرون می روم. برای من الان واقعا مهم نیست در خانه ام گوشت باشد یا نباشد، من بلدم شکمم را با نان خالی هم سیر کنم.»

موسیقی بی کلام بشنوید

نمی شود با مجید انتظامی هم کلام شد اما از موسیقی چیزی نپرسید. پروژه مشترک موسیقایی او و همسرش، به علت نامساعد بودن شرایط جسمی او متوقف شده است. انتظامی درباره مشکل بودن تولید آثار فاخر می گوید:« هزینه تولید آثار موسیقی من بالاست. بدین دلیل که آثار من نیاز به استودیو و تعداد زیادی نوازنده( حدود ۳۰ یا ۴۰ نفر) دارد که بسیار هزینه بر است و تا نهاد یا شرکتی پای تهیه اش نباشد امکان ندارد کار جمع شود، مگر به واسطه دستگاه و این چیزها که من نه دوست دارم و نه بلدم این طور کار کنم.»

او دو پیشنهاد خواندنی و شنیدنی هم برای مردم در روزهای فعلی دارد و در آخر، پیشنهادهایش را این طور عنوان می کند:« جدیدا کتابی از دخترم گرفتم و هنوز خواندن آنرا شروع نکردم. خواندن کتاب دیگری هم به اسم« فلاسفه و موسیقی( از یونان تا نیچه) را از دیشب شروع کردم. اگر علاقمند باشید کتاب خواندن میتواند برای لحظاتی ذهن تان را از شرایط فعلی دور کند. مردم در این شرایط دوست دارند بیشتر موسیقی هایی را بشنوند که گله مندانه هستند اما پیشنهاد من موسیقی بی کلام است؛ موسیقی که آدم را به تفکر وادارد. با این که موسیقی باکلام در ایران خیلی رایج است و مردم آن را دوست دارند ولی موسیقی بی کلام در مقطع کنونی میتواند نقش بسیار پررنگ تری داشته باشد.»

امین بانی هوای دوری